Bulgaars eten en drinken

In Bulgarije hebben ze zoveel lekker eten... Maar wat! Daar kom je nu achter!

 

Populaire gerechten in Bulgarije

Typische Bulgaarse gerechten zijn sirene po shopski, een in een aardewerken pot bereid gerecht met gesmolten kaas, tomaat, paprika en ei, tarator, een koude komkommersoep met yoghurt, dille, knoflook en walnoot. De shopskasalade, die bestaat uit paprika, tomaat, ui en geraspte schapenkaas. Met kaas gevulde paprika’s en bladerdeegflapjes zul je ook veel tegenkomen. Deze laatste kun je goed als tussendoortje eten. De zoete baklava vind je ook in Bulgarije, net als de uit Griekenland afkomstige ovenschotel moussaka.

Drinken in Bulgarije

In Bulgarije gaat men ervan uit als je koffie bestelt dat je espresso bedoelt. Je krijgt dan een klein kopje sterke koffie. Wil je een normale koffie vraag dan om een Schwartz café, een koffie van een koffiezetapparaat, of Dulgo kafé (‘lange koffie’) een espresso maar in een groter kopje met meer water waardoor de koffie minder sterk is.

Bulgarije kent ook eigen wijnen en bieren,zoals: Rakija dat is Bulgaarse brandewijn van abrikozen of druiven.

Dit is Ayran dat is ook een lekker Bulgaars drankje en ook nog heel makkelijk om zelf te maken. Hier is het recept:

Ingredienten:

Bulgaarse yoghurt

- Water

- Zeezout

Zo maak je het:

Je pakt een grote beker vult die voor 3 kwart met Bulgaarse yoghurt en  dan doe je er ongeveer 200 ml water bij ( is hij nog te dik? doe er dan meer water bij).  Doe er dan wat zout bij naar smaak, en klaar is je Ayran!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb