eten en drinken
De Roemeense keuken heeft veel weg van de Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse keuken. Het eten is meestal vlees en dat soort dingen zoals: schapenvlees en koeienvlees
- Pastramă (Pastrami), vaak gemaakt van schapenvlees
- Ciorbă, zure soep
- Bors (geeft de zure smaak aan de Ciorbă)
- Mămăligă, een soort maïsbrij
- Sarmale met Smântănă, koolrolletjes gevuld met gehakt, kruiden en rijst
- Mititei met mosterd, scherpe saucijsjes van een gekruid gehakt
- Piftie, vlees in gelatine
- Piftea, vlees / gebraden gehakt + kruiden
Drinken kan natuurlijk niet ontbreken in de keuken van Roemenie. țuică is een nationale drank van Roemenie . Palinka is een sterkere vorm van țuică alleen is het veel sterker en word het gedronken in noord Roemenie
Maak jouw eigen website met JouwWeb