eten en drinken

De Roemeense keuken heeft veel weg van de Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse keuken. Het eten is meestal vlees en dat soort dingen zoals: schapenvlees en koeienvlees

  • Pastramă (Pastrami), vaak gemaakt van schapenvlees
  • Ciorbă, zure soep
  • Bors (geeft de zure smaak aan de Ciorbă)
  • Mămăligă, een soort maïsbrij
  • Sarmale met Smântănă, koolrolletjes gevuld met gehakt, kruiden en rijst
  • Mititei met mosterd, scherpe saucijsjes van een gekruid gehakt
  • Piftie, vlees in gelatine
  • Piftea, vlees / gebraden gehakt + kruiden

Drinken kan natuurlijk niet ontbreken in de keuken van Roemenie.  țuică is een nationale drank van Roemenie . Palinka is een sterkere vorm van țuică alleen is het veel sterker en word het gedronken in noord Roemenie